Hvor kan man købe frimærker?

Hvad er et frimærke?

Det er nok de færreste der er i tvivl om hvad et frimærke er. Med lad os lige slå det fast. Frimærker bruges primært til frankering af postforsendelser som breve og pakker, men kan også bruges til betaling af girokort. Ved afsendelse af brev eller pakke skal frimærket påklæbes forsendelsen, så enhver der er i kontakt med forsendelsen undervejs fra afsender til modtager, kan se at der er betalt for forsendelsen. Det er ikke muligt at genbruge et frimærke, så er det først stemplet (det bliver det ved behandling fra afsender til modtager) kan det ikke anvendes igen.

Frimærker stammer helt tilbage fra 1840, hvor det blev anvendt i England. Senere blev det udbredt til resten af Europa, herunder Danmark, hvor vi fik frimærkerne til landet i år 1851.

Hvor kan man købe frimærker?

På Post Danmarks hjemmeside, har de en meget smart funktion, hvor ved indtastning af sit postnummer, adresse eller by , kan få vist udsalgssteder direkte på et Google kort.

Som regel kan du købe  frimærker på posthuset, i lokale dagligvareforretninger, supermarkeder og kiosker.

For at gøre det nemt for dig, har vi lavet en liste over Danmarks 30 største byer, hvor du kan klikke dig direkte videre til et kort over hver enkelt by, og se hvor du kan købe frimærker.

Køb frimærker / porto med SMS

Sms dig til dit næste frimærke med Mobilporto. Så bliver det for alvor nemt at sende en vaskeægte hilsen på papir til familie eller venner.

Du behøver ikke længere tænke på, hvor eller hvornår du finder et frimærke – du sms’er bare PORTO til 1900. Så får du en kode, som du skriver lige dér, hvor du indtil i dag ville sætte et frimærke.

Du betaler 8,00 kr. plus almindelig sms-takst for Mobilporto, som er gældende til et A-brev på højst 50 gram til en modtager i Danmark

  • du kan ikke fortryde dit køb
  • brevet med koden skal sendes inden for 7 døgn
  • koden kan kun bruges én gang
  • dit mobilabonnement/taletidskort skal være dansk og åbent for overtakserede tjenester

Køb frimærker / porto med din Smartphone (over mobilregningen)

Med Mobilporto app’en kan du hurtigt og let købe Mobilporto og betale via mobilregningen eller via betalingskort.

Hent Mobilporto app’en her:
Til din iPhone via: App Store
Til din Android via: Android Market

VN:F [1.9.18_1163]

Synes du om indlægget? Giv os en rating herunder
Rating: 6.7/10 (12 votes cast)
Hvor kan man købe frimærker?, 6.7 out of 10 based on 12 ratings    
No comments yet.

Skriv et svar