Hvad er en e cigaret?

En e cigaret er en forkortelse for elektronisk cigaret. Faktisk stammer den elektroniske cigaret helt tilbage fra 1963, hvor Herbert A. Gilbert fremlagde idéerne og efterfølgende tog et patent på følgende anordning: “a smokeless non-tobacco cigarette” (oversat: en røgfri cigaret uden tobak). Allerede i 1967 var adskillige større producenter klar til, at sætte e cigaretten i masseproduktion, men desværre bristede visionerne og den fik aldrig sit kommercielle gennembrud.

Vi skal helt frem til 2010 før man igen støder på e cigaretten. Her er det den kinesiske pharmaceut Hon Lik der “opfinder” den første generation af e cigaretterne, som vi kender dem idag.

E cigaretter består kort fortalt af et genopladeligt batteri samt et forbrændingshoved, som almindeligvis kaldes atomizer. Atomizeren er den anordning, der forvandler væsken til damp – hvilket sker ved, at rygevæsken ledes op til en fjeder, som er brændvarm og får væsken til at fordampe. Det process sker når man aktiverer e cigaretten.

En elektronisk cigaret har en levetid på ca. 1-2 år. Dog afhænger det af, hvor meget den anvendes samt kvaliteten af det tilbehør man anvender til e cigaretten. Er dette købt for billigt / i får dårlig kvalitet, så har dette en meget negativ indvirkning på levetiden.

En del af de personer, der har skiftet de traditionelle cigaretter ud med e cigaretter – tror fejlagtigt, at man bør købe nikotin holdig rygevæske for opnå det samme som de traditionelle cigaretter. Dette er i den grad fejlagtigt idet, at en af de helt store fordele ved at skifte til elektroniske cigaretter er netop, at man måske på sigt kan blive røgfri – eller i det mindste undgå alle de skadelige stoffer rygning giver (heriblandt nikotin). I Danmark er det faktisk direkte ulovligt at sælge rygevæsker, der indeholder nikotin – netop på grund af at det er sundhedsskadeligt.

Vil du læse mere om elektroniske cigaretter så har Wikipedia en meget fyldestgørende artikel omkring emnet. Den finder du her.

About.me

VN:F [1.9.18_1163]

Synes du om indlægget? Giv os en rating herunder
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
   

Tags: , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar