Hvad er gangnam style?

Gangnam style er titlen på en single fra den sydkoreanske rapper PSY, som har oplevet en hurtig og overvældende succes. Hvis du gerne vil se videoen/sangen med det samme – så finder du den i bunden af denne artikel. God fornøjelse!

Sangen blev udgivet den 15. juli 2012, og derfra er det gået meget stærkt. På ganske kort tid opnående den stor international opmærksom, hvor anerkendte medier såsom Los Angeles Times, Bloomberg og CNN gav singlen omtale.

Om PSY – manden bag Gangnam Style

PSY er kunstnernavnet for Park Jae-Sang, der ikke tidligere har haft international succes. Det var således med Gangnam Style, at PSY opnåede den store internationale anerkendelse.

Park Jae-Sang er uddannet ved Boston University og Berklee School of Music.

Hvad har gjort Gangnam Style så populær?

Gangnam Style har opnået en nærmest kult-status i adskillige lande, og sangen har naturligvis også forlængst indtaget 1. pladsen på den officielle danske single hitliste (faktisk ligger den stadig nummer 1. i skrivende stund).

Særligt musikvideoen har været stærkt medvirkende til den enorme succes. Her kan man opleve den spektakulære PSY, i nogle overvældende og yderst humoristiske dansetrin, der netop også lægger til grund for navnet – Gangnam Style. Ud over dansetrinene oplever man også en musikvideo, hvor der i høj grad er fart på – og masser af sjove og fængende scener.
Musikvideoen har også allerede høstet stor international anerkendelse. Det kan du læse mere om i afsnittet “Anerkendelse”.

Genren for Gangnam Style er K-Pop, og sammen med de fængende elektroniske rytmer oplever man en koreansk sangtekst, med kun ganske få ord.

Anerkendelse

Som tidligere skrevet, har Gangnam Style i Danmark allerede indtaget en 1. plads på den officielle danske hitliste.

Herudover har Gangnam Style også toppet Billboard Digital Songs (USA) samt Englands, Canadas og Australiens hitlister.

Den 17. september 2012 blev singlen nomineret til 2012 MTV Europe Music Awards i kategorien “Bedste Video”.

Se videoen Gangnam Style

[sam id=”2″ codes=”true”]

VN:F [1.9.18_1163]

Synes du om indlægget? Giv os en rating herunder
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
   

Tags: ,

No comments yet.

Skriv et svar